2 Dames winnen de verkiezing Commercieel Directeur en Key Account Manager van het Jaar 2009

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Nieuws, Onze kennis

Tijdens het Sales Event 2010 georganiseerd door de Sales Management Association in Noordwijk werden de Commercieel Directeur en Key Account Manager van het Jaar 2009 gekozen.  Deze keer pakten  voor het eerst twee vrouwen de titel. Dit is in de 38 jaar dat dit evenement wordt georganiseerd nog niet eerder voorgekomen.

Beide dames wisten als winnaars uit de bus te komen uit een groep van meer dan 160 talentvolle kandidaten. Esmée Ficheroux  van de organisatie Tempo Team werd Commercieel Directeur van het Jaar. Wendy Freriks van Ricoh werd uitgeroepen tot Key Account Manager van het Jaar.

De uitslag werd als verrassend gezien, iets wat ik vreemd vind. Immers de ontwikkeling dat er steeds meer vrouwen op hogere posities zeer succesvol zijn, ook in de ‘mannenwereld’  zoals die van Ricoh, is al langer ingezet. Echter de echte erkenning bleef lang uit. Nadat in vorige edities de vrouwelijke kandidaten steeds net naast de hoofdprijs grepen lukte het deze keer de dames wel om de hoofdprijs te bemachtigen. Overeind blijven in een mannenwereld door dicht jezelf te blijven en op basis van kennis respect af te dwingen is de sleutel tot succes, zo kwam het naar voren uit de pitches van de dames.

Het thema van het Sales Event 2010 was dit jaar ‘The American Dream’. Hoe kun je je idealen bereiken en je ‘ultieme droom’ verwezenlijken. In aansluiting op  dit thema kende het evenement naast de verkiezing een bekende keynote spreker de Amerikaanse bestsellerauteur Joseph Grenny die de ruim 500 bezoekers vertelde over hoe hij zijn ‘American Dream’ heeft bereikt.

Daarnaast werden er workshops verzorgt die binnen het thema pasten. Zo konden de aanwezigen genieten van verhalen van onder andere Klaas Lameyer Symbaloo, de Nederlander die in USA de nieuwe Startpagina begint, Christel Bassing van de Efteling die een lezing hield met als thema ‘Hospitality, a dream or reality? en Robert Benninga over ‘Vijf pilaren voor Wereld Klasse Sales Succes’.

Meer weten over de Sales Management Association, klik dan hier

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter