De aantrekkingskracht van Social CRM

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Wat is de reden om op je vrjie zaterdag, na de zoveelste gevulde week om 7 uur op te staan om de Social Media Summit te bezoeken? Dat vroeg ik mij af toen ik afgelopen zaterdag vanuit Groningen over de zonnige A6 reed. Er waren immers nog zoveel andere leuke dingen te verzinnen: langs het hockeyveld de kids aanmoedigen, golfballetje slaan, in de tuin met een goed boek, de garage opruimen, puppycursus voor het nieuwe hondje regelen. Maar nee, ik had besloten naar een seminar over Social Media te gaan. Een beetje zelfonderzoek af en toe kan geen kwaad.

Zo mijmerde ik door over mijn drijfveren waarbij nieuwsgierigheid, verbeterdrang en ondernemerszin centraal leken te staan. Gevoed door mijn overtuiging over de toegevoegde waarde van Social Media & CRM en de kansen die deze combinatie biedt voor onze toekomst en die van onze klanten.

Deze overtuiging is deels ingegeven door de praktijk waar communicatie en klantwaarde aan de orde van de dag zijn. Waar ik nog steeds bedrijven tegen kom die zich richten op hun interne verkoopproces in plaats van op het koopproces van hun klanten. En waar naar mijn mening de inbedding van Social Media in de klantprocessen een belangrijke onderscheidende factor wordt.

Na een uurtje ‘soul searching’ op de A6 was mijn conclusie duidelijk: de aantrekkingskracht van Social CRM ligt in de combinatie van het feit dat het mij als mens de mogelijkheid geeft om iets nieuws te leren & creëren en zakelijk succes te genereren voor onszelf en onze klanten. Daar kunnen hockey- en golfballen op sommige momenten gewoon niet tegenop.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter