Leuker kunnen ze het niet maken, wel klantvriendelijker!

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Wat mij betreft gaat de Belastingdienst gaat nu echt te ver met mij als ‘klant’! Als rechtgeaarde Nederlandse ondernemer, doe ik altijd mijn uiterste best om alles wat met belastingen te maken heeft, zo goed mogelijk af te handelen. Niet, omdat ik nu zo graag belasting betaal, maar wel omdat ik vind dat het nu eenmaal zo geregeld is in Nederland en ik er geen gedoe mee wil. Met als resultaat dat we in de 12 jaar dat we nu bezig zijn met CRM excellence, slechts 2 keer te laat de maandelijkse omzetbelasting hebben betaald. Twee keer op de meer dan 140 betalingen, dat is minder dan 1,5%! Over 12 jaar! En de ene keer was het een foutje van onze accountant, die de verkeerde kopie had doorgemaild, waardoor we dezelfde periode van 2009 twee keer hadden betaald. Niets aan de hand, we hadden immers betaald. Dat werd ook kwijtgescholden.

De andere keer was omdat ik het echt straal vergeten was midden in onze verhuizing, en daar een dag te laat achter kwam. Berisping terecht, het was immers een dag te laat.

Maar wat me nu overkomt vind ik schandalig, zeker als je vanuit een klantperspectief kijkt. CRM excellence is natuurlijk in zekere zin klant bij de belastingdienst.  En deze zou klantgericht moeten werken. Maar niets daarvan. Ik krijg een melding dat ik een boete heb gekregen omdat ik over een 5-cijferig bedrag, 18 euro te weinig heb betaald. Dat klopt, ik heb in mijn dyscalculie de eindcijfers  53 bij de betaling omgedraaid en het eindcijfer 35 overgemaakt. Let wel: op een 5-cijferig bedrag heb ik 18 euro te weinig betaald. Niet eens dat ik vergeten ben te betalen, gewoon een foutje.

En wat doet de belastingdienst? In plaats van mij te bedanken voor mijn betaling en mij te wijzen op mijn vergissing, krijg ik een boete van 50 euro. Bijna 3 keer zo hoog als de vergissing die ik heb gemaakt.

Daar kan ik me nu kwaad om maken. Gemakkelijker kunnen ze het niet maken nee, maar wel klantvriendelijker!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter