#Bregmanlunch, woningbouwer en Nieuwe Media?

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Nooit gedacht dat een woningbouwcoöperatie vooruitstrevend zou zijn op het gebied van relatiebeheer en opiniebewerking. Boy, was I wrong. Met alle egards naar Pieter Bregman, directeur Nijestee, woningbouwer in Groningen. Hij gebruikte Twitter al enige tijd en was geheel verbaasd dat hij bijna zijn 1000ste volger had. Hier maakte hij melding van, en bood de 1000ste volger een lunch aan. Eigenlijk meer een spontane ingeving dan een vooropgezette relatiebeheeractiviteit.

Als één van zijn Twitter-volgers, ex-dorpsgenoten, en ex-schoolouders, vond ik het wel grappig te reageren, ondanks dat ik al volger was. Helaas was er een ander gekozen. Mijn reactie per Twitter: #DIEPTRIEST ben ik nu 😉

En zo kwam het balletje aan het rollen. Pieter kreeg zoveel reacties, dat hij er uiteindelijk een promotionele actie van maakte, die Nijestee en één van haar projecten op een zeer ludieke, positieve wijze onder de aandacht bracht. De lunch werd uitgebreid naar een select gezelschap van 15 personen, waarbij de locatie de 8e verdieping van een appartementencomplex in aanbouw voor mensen die moeilijk ter been waren. Super uitgekozen en bijzonder om te horen wat de visie achter een dergelijk complex is.

De pers werd uitgenodigd voor foto’s en een interessant verhaal, en zo vond de #Bregmanlunch in een Fellini-achtige sfeer plaats. Maak er maar een plaatje van: Geweldig goed verzorgde lunch in een kaal betonnen, in zijn geheel nog niet compleet gebouw, met een fantastisch uitzicht op de Martinitoren. Erg tegenstrijdig.

Moraal van dit verhaal: Gebruik de mogelijkheden van Nieuwe Media op een creatieve manier. Er kan zoveel als het om het beheren van relaties & PR gaat. Nu nog eens checken of Nijestee de informatie van de deelnemers ook in haar CRM systeem vastlegt en deze personen als ambassadeurs inzet, dat zou helemaal slim zijn!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter