Staat de ACCU op spanning?

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Datakwaliteit is een van de grote uitdagingen bij het realiseren van een CRM strategie en specifiek bij het creëren van een 360-graden klantbeeld.

Specialisten op dat gebied spreken over het ACCU-principe, de uitdaging om klantdata Actueel, Correct, Compleet en Uniek te krijgen en te houden. Een mooie kapstok om dit onderwerp verder uit te diepen.

Een energieboost voor uw CRM strategie
Het doel van goede data verschilt niet zoveel van het doel van een accu: het leveren van energie. Nog te vaak zien organisaties het onderhoud van data als kostenpost. Onterecht. Reken maar eens uit wat het oplevert als uw callcenter agent aan de telefoon direct de juiste gegevens heeft. Tijdwinst! En welk effect het heeft op de gemoedstoestand van een klager als deze in het gesprek niet hoeft uit te leggen dat er al eerder over hetzelfde probleem is gebeld. Klanttevredenheid! Goede data maakt dit mogelijk en levert een energieboost voor uw CRM strategie.

Omgaan met spanningen, zonder kortsluiting
Een accu levert spanning, zo ook het onderwerp datakwaliteit. Want wie is eigenlijk verantwoordelijk? Wie voert uit? Wie betaalt? Hoe zorgt u er voor dat datakwaliteit niet alleen een ‘hobby’ is van een intern georiënteerde stafafdeling maar structureel onderdeel uitmaakt van het kwaliteitsbesef in de gehele organisatie?

Last but not least levert het streven naar goede datakwaliteit ook spanning wanneer het gaat over het verzamelen of verrijken van data. Uw klant wilt u daar zo min mogelijk mee lastig vallen. Om uw klant goed van dienst te zijn en uw aanbod beter af te stemmen heeft u die data alleen wel nodig. Waar ligt de balans die energie geeft, maar geen kortsluiting?

Een lange levensduur dankzij goed onderhoud en een helpende hand
Met de naderende winter is het belangrijk om te beseffen dat een accu onderhoud nodig heeft. Schonen polen en goed doorladen zorgen voor een verlengde levensduur van uw accu. Goede interne procedures op het gebied van data entry en het verwerken van postretouren zorgen voor goede data.

Diensten van derden kunnen u helpen bij het aanleveren van mutaties (verhuisberichten, overlijdensregister , mutaties Kamer van Koophandel) of bij het schonen van data. Bewustwording van het belang, de functie en de onmisbaarheid van een goed functionerende accu kunnen zij echter niet voor u regelen. Als deze niet functioneert zult u zelf moeten duwen.

Wij helpen u graag een handje, u mag sturen.

Trackback van jouw site.

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter