Het goede voorbeeld van klantwaarde geven ze in Bunne

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Onlangs was het weer tijd voor een etentje in ons favoriete restaurant in Bunne. Waar precies? In Bunne, in Drenthe.

Nog nooit van gehoord? Niet verwonderlijk, er staan ook maar een handje vol huizen. Er is geen enkele reden om daar te komen behalve als je lekker gaat fietsen, daar woont, óf bij het Huys van Bunne gaat eten. In ons geval dus het laatste. Al sinds 8 jaar is dit ons favoriete restaurant. De reden dat we ooit bij het Huys van Bunne zijn uitgekomen, heeft alles te maken met mijn visie op klantwaarde.

Van een koude kermis thuiskomen
Jaren geleden waren we met de kinderen in het zwembad in een naburig dorp. Nadat we uitgezwommen waren, wilden we gaan eten bij een bekend hotel in Norg. Daar waren we wel vaker geweest, maar dit keer werden we teleurgesteld. De tafel waar we geparkeerd werden stond in een tochtig hoek bij de deur en het duurde minimaal 25 minuten voordat er iemand zo vriendelijk was om bij ons te komen. Je kunt je vast wel voorstellen welk effect dat heeft op kinderen, die moe zijn van het zwemmen. En toen de serveerster ook nog eens niet vriendelijk was, hebben we onze spullen gepakt.

Een briljante keuze
In het verleden waren we al eens bij het Huys van Bunne geweest. Er zaten toen nog andere eigenaren op en we waren niet zo enthousiast. Bij gebrek aan een alternatief op weg naar huis en kinderen die toch wel veel trek hadden, besloten we het nog een keer te proberen. En wat een briljante keuze! Alle gelegenheden die er zijn, privé of zakelijk, worden door ons benut om daar te gaan eten. Want het is er altijd gezellig, altijd bijzonder lekker en heel vertrouwd.

Gemiste omzet
Had het betreffende hotel in Norg het destijds beter gedaan, dan hadden zij waarschijnlijk onze business de afgelopen jaren gekregen. En reken maar uit: 8 jaar, gemiddeld 1 x per 2 maanden uit eten met meerdere personen, gemiddeld zo’n 300 euro omzet…

Hoe goed stelt u uw klant centraal?
Die rekensom is nog eens een goed voorbeeld van de waarde van een behouden klant. Ik denk  niet dat het hotel in Norg het zich ooit heeft gerealiseerd wat ze kwijt zijn geraakt. Dat zet je toch aan het denken: hoe goed stelt u uw klant centraal zodat hij tevreden blijft?

Wilt u ook ervaren hoe het voelt om als klant centraal te worden gesteld, ga dan gewoon een keer naar Bunne. Wereldstad!

Trackback van jouw site.

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter