Wilt u voorop lopen? Start dan nu met de combinatie CRM en Social Media

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Bij CRM excellence houden we van nieuwe ontwikkelingen die de samenwerking met onze klanten tot een feest maken. Zowel voor de klant, als voor uw eigen organisatie.

Social Media is wat ons betreft een van deze ontwikkelingen. Het staat als een paal boven water dat Social Media en CRM de komende jaren steeds meer geïntegreerd worden.

Neem een voorsprong
Wilt u tot de 15,5% professionals horen die voorop lopen (Innovators (2,5%) en Early Adopters (13%)) en die hun zakelijk succes baseren op hun visie naar de toekomst? Dan is nu het moment om in de combinatie CRM en Social Media de voorsprong op de concurrentie te nemen of te vergroten. Graag delen we onze ervaringen met u.

Onze visie in uitvoering
Bij CRM excellence geloven we sterk in een wereld waarin de klant zelf bepaalt welke informatie hij wil hebben en waarin het delen van kennis en ervaring meer onderscheidend is dan prijs en product.

Daarom hebben we nagedacht over hoe wij onze expertise kunnen delen, en hoe we onze expertrol onder de aandacht kunnen brengen. De inzet van Social Media is daarbij onmisbaar. De onderliggende strategie die wij daarbij hanteren is een Content Marketing strategie, het bedienen van onze klanten met relevante en waardevolle content. Uit onze brainstorm zijn drie aspecten gekomen die we in het afgelopen jaar hebben gerealiseerd.

  1. Profileren van onze experts: zowel van de individuele collegae als van CRM excellence zelf hebben we profielpagina’s gemaakt. De expertgebieden van de mensen en de te delen kennis komen zo meer naar voren en het is mogelijk om alvast een eerste indruk achter te laten (lees: band op te bouwen). Kijk voor het resultaat op overons.crmexcellence.nl
  2. Een CRM kennisportal: als 2e hebben we een online portal opgebouwd rondom het onderwerp CRM. Het doel van de portal is enerzijds informeren en anderzijds geïnformeerd worden. Wij zien dit platform in eerste instantie als een marketing inspanning om onze expert rol te versterken en in contact te komen met potentiële klanten met een concrete vraag. Kijk voor het resultaat op www.crmdirectory.nl
  3. Een Social Media analyse methodiek: als 3e hebben we ervoor gekozen om onze expertise op het gebied van Social Media te stroomlijnen en te organiseren. Daaruit is een analyse methodiek gekomen waarmee we inzicht hebben gekregen in onze eigen aanwezigheid en de kansen die er liggen door actieve inzet van Social Media.

Van gedachten wisselen?
Inmiddels hebben we onze kennis omgezet naar een concrete aanpak die we ook voor uw organisatie kunnen realiseren. Daarover wisselen we graag met u van gedachten.

Lees verder over de combinatie van CRM en Social Media

Trackback van jouw site.

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter