Recensie #SOW60: een echte aanrader als je het jezelf gemakkelijk wilt maken

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog, Onze kennis

Dat we regelmatig verzanden in de digitale mogelijkheden en de giga-snelle ontwikkeling hierbij, is overduidelijk. Soms krijgen we een tip van een collega, lezen we iets via een blog of lopen we per ongeluk zelf tegen een handige App aan. Maar overzicht over wat wel en niet handig werkt, hebben we niet.

Ik in ieder geval niet, terwijl ik me eigenlijk dagelijks  in dit speelveld beweeg. Hoe fijn was het dan ook om het boek “Slimmer Online Werken in 60 minuten“ van Stephan ten Kate te mogen recenseren.

Het boek biedt een overzichtelijke opsomming van handige tools die de verschillende werkgebieden ondersteunen. Zo kon ik snel zien of ik een andere App had en een vergelijking maken met de Apps die Stephan handig vond. Een uitstekend voorbeeld van het delen van kennis met de rest van de wereld, die hierdoor geholpen en uitgedaagd wordt om de eigen werkwijze verder te verbeteren.

Ik heb het boekje in twee adem teugen uitgelezen, tussendoor steeds even Apps bekeken en aantekeningen gemaakt over Apps die ik ging uittesten. Het viel me op dat met name de Apps die mij efficiency voordelen boden, het meeste aanspraken. Met als gevolg dat ik nu ook Cue, Pocket, Feedly, Buffer en Any to Do op mijn IPhone heb staan.

Mijn favoriet hierbij is Any to Do, omdat ik nu eenmaal een mens van lijstjes en prioriteiten ben. En ik hiermee mijn to do’s eenvoudig kan prioriteren, categoriseren en plannen. En omdat dit gesynchroniseerd wordt met mijn Outlook kalender, die weer gesynchroniseerd wordt met mijn CRM tool, is het cirkeltje voor mij weer rond.

Al met al een uitstekend overzicht van ondersteunende Apps die de dagelijkse praktijk weer vergemakkelijken. Een echte aanrader als je het jezelf gemakkelijk wilt maken.

Trackback van jouw site.

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter