Het Nuon Solar Team presenteert de nieuwe zonnewagen Nuna7

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Nieuws, Onze kennis

Dinsdag 2 juli onthulde het Nuon Solar Team haar nieuwe zonnewagen Nuna7 in Delft. Voor het eerst heeft het team een vierwielige zonnewagen ontwikkeld. In oktober 2013 gaan zij tijdens de World Solar Challenge in Australië voor de zevende keer de strijd aan om het wereldkampioenschap zonneracen. Sinds 2001 heeft het Nuon Solar Team vier keer gewonnen en finishte twee keer als tweede.

Aan deze editie van de race zullen 48 studententeams uit 26 landen meedoen. Alle teams moeten dit jaar voor het eerst verplicht met een vierwielige zonnewagen aan de start verschijnen. Hierdoor moest ook het Nuon Solar Team het inmiddels traditionele en beproefde driewielige design compleet omgooien. Nuna7 is volledig opnieuw ontworpen en is duidelijk anders dan haar voorgangers. De auto heeft nu vier wielen in plaats van drie. Toch is Nuna7 nog steeds superlicht (150 kilo) en aerodynamisch waardoor een topsnelheid van ruim 185 km/h gehaald wordt.

Het ontwerp is revolutionair asymmetrisch: de coureur zit niet langer in het midden maar aan de de zijkant, tussen voor- en achterwiel in. De wagen is 450 centimeter lang en wordt aangedreven door een paneel van 6m2 silicium zonnecellen.

Met Nuna7 de wereldbeker terughalen
‘Dit jaar wordt een van de spannendste World Solar Challenges ooit. Door de veranderingen in de reglementen konden we niet meer helemaal voortborduren op het succesvolle ontwerp van de vorige zes Nuna’s. Wéér staat er nu een auto die écht kan meestrijden in de top‘, aldus een trotse Marlies Hak, de eerste vrouwelijke teamcaptain van het Nuon Solar Team.

De 16 studenten van de TU Delft werken al sinds medio 2012 in het diepste geheim aan het ontwerp en de bouw van Nuna7. In het team werken 16 jonge talenten van allerlei studierichtingen samen. ‘Het is een geweldig project, waarin we top techniek met topsport combineren’.

Nuon Solar Team en de ondersteuning van het bedrijfsleven en de overheid
Het Nuon Solar Team heeft de hulp van het bedrijfsleven en de overheid nodig om haar visie naar innovatie en duurzaamheid te kunnen verspreiden. In samenwerking met meerdere bedrijven wordt naast financiële ondersteuning ook innovatieve technologie ontwikkeld. Met partijen als DSM, ECN, AkzoNobel Sikkens en meerdere andere bedrijven sparren de studenten van de TU Delft over mogelijke oplossingen, die vaak ook tot uitwerking komen en als showcase in de nieuwste Nuna terecht komen.

Ook op gebied van management wordt het team ondersteund. The Great Game of Business heeft het Nuon Solar Team advies gegeven over teamvorming, vergadertechnieken, besluitvorming en samenwerken. Het Nuon Solar Team werkt nu volgens de SCRUM methode, een agile management techniek.

CRM excellence ondersteunt met inzet Social CRM
CRM excellence heeft het Nuon Solar Team geholpen met de inzet van Social CRM. Voor haar succes is het team grotendeels afhankelijk van partners en sponsoren. Het vinden partners en sponsoren vraagt om de juiste inzet van marketingtools. Het informeren van bestaande partners en sponsoren om een gestructureerde communicatie.

Door een slimme integratie van Nimble, HootSuite en MailChimp, die samen met CRM excellence werd uitgedacht en opgezet, is het Nuon Solar Team in staat om online conversaties te monitoren, relaties te onderhouden, interacties aan te gaan en geautomatiseerde nieuwsbrieven te versturen.

Over het Nuon Solar Team
Het Nuon Solar Team wordt elke twee jaar samengesteld uit studenten van de TU Delft die hun studie onderbreken om een nieuwe zonnewagen te realiseren. De teamleden zijn afkomstig uit verschillende studierichtingen (Elektrotechniek, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde). Sinds 2001 is energiebedrijf Nuon de hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Met deelname aan de World Solar Challenge stimuleert Nuon de interesse voor techniek én jong toptalent.

nuon solar team

(Foto: Nuon Solar Team/Hans Peter van Veldhoven).

Kijk voor meer informatie op www.nuonsolarteam.nl

Trackback van jouw site.

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter