Alle kleine beetjes helpen

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog

Soms ervaar je hoe je op een heel eenvoudige manier het leven van een ander positief kunt beïnvloeden. Mijn reis naar Nepal met de Rotary eind vorig jaar was daar een voorbeeld van. Zulke blije gezichten!

De kinderen die door Rotary Groningen Oost worden ondersteund om naar een goede school te gaan en hun dromen te verwezenlijken, waren trots op hun outfit. Een blauw met rood trainingspak, dat hun huiskleding is als ze uit school komen en hun uniform verwisselen. Alleen, het was zo’n beetje de enige kleding die ze hadden naast hun uniform. Maar dat mocht de pret niet drukken voor de kinderen. Voor de begeleiders wel, want die moesten er steeds voor zorgen dat de kleren weer schoon werden als de 54 kinderen op school zaten. Ondoenlijk, vond ik. Dus bood ik aan om de kinderen een tweede outfit te sponsoren zodat ze kunnen wisselen. En hoe leuk is het dan, als je van de secretaris van de stichting een persoonlijke brief ontvangt. Een gemeend voorbeeld van relatiebeheer.
Nepali-kids
Doet me maar weer met de neus op de feiten drukken dat het hebben van een goede relatie niet alleen voorbehouden is aan het vakgebied CRM. Ook bij de Goede Doelen zoals www.sathikosath.nl hebben relatiebeheer hoog in het vaandel staan. Dan is het extra leuk om af en toe even mee te helpen. En u?

Trackback van jouw site.

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter