Microsoft en Salesforce kondigen strategische samenwerking aan

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Nieuws

Op donderdag 29 mei 2014 kondigden Microsoft en salesforce.com een strategisch partnerschap aan om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die salesforce.com’s customer relationship management (CRM) applicaties en platform verbinden met Microsoft Office en Windows, zodat klanten productiever kunnen werken. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

“We zijn verheugd om samen met salesforce.com klanten te kunnen helpen werken in een mobiele en cloud wereld”, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft.” Samen gaan we werken aan nieuwe oplossingen die de klantgegevens uit Salesforce verbindt aan de cloud productiviteit van Office 365, het cloud-platform van Azure en de mobiliteit van Windows, zodat onze klanten meer kunnen doen.”

“Vandaag gaat het erom de klant centraal te zetten”, zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. “Samen met Microsoft, bouwen we bruggen waarmee klanten productiever zijn.”

De bedrijven hebben plannen om de volgende oplossingen te ontwikkelen:

 • Salesforce1 voor Windows en Windows Phone 8.1
  Dit stelt klanten in staat om toegang te krijgen tot Salesforce en hun bedrijf te runnen vanaf hun Windows-apparaten. Een preview is gepland in de herfst van 2014 en algemene beschikbaarheid in 2015.
 • Salesforce voor Office 365
  Nieuwe samenwerkingsmogelijkheden tussen Salesforce en Office 365 geeft klanten toegang tot de inhoud die ze nodig hebben om samen te werken, te verkopen, diensten en markten aan te bieden vanaf vrijwel elke locatie. De plannen omvatten de mogelijkheid om:

  • toegang te krijgen, te delen, te bewerken en samen te werken aan Office-inhoud vanuit Salesforce en Salesforce1 met Office Mobile, Office voor iPad en Office 365.
  • OneDrive te gebruiken voor Business en SharePoint Online als geïntegreerde opslagmogelijkheden voor Salesforce.
  • Salesforce en Outlook samen te gebruiken met een nieuwe Salesforce App voor Outlook.
  • gegevens uit Salesforce te verbinden met Excel en Power BI voor Office 365 om informatie te visualiseren en nieuwe inzichten te vinden.

Salesforce.com is ’s werelds grootste leverancier van customer relationship management (CRM) software.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter