Man wijst naar CRM sales proces op het scherm

Verkort uw sales proces met CRM

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog

Een typisch sales proces in de software branche duurt een maand tot het minimum van maanden en het maximum van een jaar. Hoe langer het sales proces duurt, hoe hoger de risico’s met als gevolg minder omzet. Door CRM wordt het beheren en verkorten van het sales proces eenvoudiger, waardoor er meer omzet gegenereerd kan worden en tijd bespaard kan worden voor andere taken. Met behulp van de volgende stappen kunt u uw sales proces eenvoudig verkorten.

Een CRM systeem moet optimaal afgestemd zijn zodat het zo efficiënt mogelijk kan werken. Wanneer uw CRM systeem niet geoptimaliseerd is kan het sales proces een extra last op de huidige infrastructuur van het systeem leggen, wat resulteert in een langer sales proces. Gedurende de tijd vordert zal uw lead lijst groeien en dus ook de personen waarmee u contact wilt houden. Zorg daarom altijd dat uw CRM software valt uit te breiden.

Campagne management is een belangrijk onderdeel van het CRM systeem. Campagnes moeten gepland worden en de tijd die u hierin investeert is het zeker waard. Denk eens aan alle tijd die u normaal kwijt bent aan face-to-face meetings, met effectief campagne management kunt u uw tijd efficiënt gebruiken zonder deze te verspillen aan urenlange meetings.

Gebrek aan informatie moet nooit de reden zijn voor onnodige vertraging in uw sales proces. Zorg er daarom altijd voor dat uw sales medewerkers alle nodige informatie snel binnen handbereik hebben. Een snelle reactie op vragen bespaart tijd en resulteert in snellere service. Prospects zullen geïntrigeerd zijn bij de snelheid van uw antwoord of oplossing waardoor u een goede impressie achterlaat. Vervolgens leidt dit tot snellere conversaties en dus een korter sales proces.

 

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter