CRM gebruikersadoptie gaat verder dan gebruikersacceptatie

Geschreven door Marielle Dellemijn op . Geplaatst in Blog

Voor een groot deel is het succes van een CRM implementatie afhankelijk van de mate waarin uw medewerkers het systeem in gebruik nemen, ook wel bekend als gebruikersadoptie. Helaas wordt dit proces nog vaak onderschat door de gebruikers van CRM. Gebruikersadoptie gaat nog verder dan gebruikersacceptatie en is ook wat er uiteindelijk bereikt wil en moet worden met een CRM project. Onderstaande video legt u uit waarom CRM gebruikersadoptie zo belangrijk is.

 

 

Ondanks de uitgebreide literatuur over dit onderwerp is er nog weinig begrip voor de veelheid aan factoren die van belang zijn als het gaat om software-gebruikersadoptie. Zeker als het gaat om de psychologische factoren die de besluitvorming in de hoofden van de gebruikers op bewust en onbewust niveau beïnvloeden. Wilt u meer weten over deze factoren, inclusief 10 tips voor een hogere gebruikersadoptie? Download en lees dan ons whitepaper ‘Onderbewuste gebruikersadoptie’

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn

Marielle Dellemijn is directeur van CRM excellence, specialist op het vakgebied 'CRM voor directies' en gericht op het vaststellen en implementeren van een toekomstgerichte CRM-strategie, waarbij inbedding in de organisatie een belangrijk speerpunt vormt.

Laat een reactie achter