Twee werknemers schudden elkaar de hand om een CRM partnership te starten

CRM Trend: Partnership is deelfunctionaliteit

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Blog

Veel CRM software leveranciers hebben onvoldoende middelen (kennis, capaciteit en investeringsmogelijkheden) om in korte tijd veel functionaliteit toe te voegen aan de applicatie door zelfbouw of overnames. Terwijl gebruikersorganisaties aan de andere kant slechts een beperkt deel van de geboden mogelijkheden toepassen. Hier geldt: Focus, Focus, Focus.

De verwachting voor 2015 is dan ook dat organisaties zich meer zullen gaan richten op partnerships, waarin specifieke deelfunctionaliteiten geboden worden. Dat biedt voor u als CRM gebruiker weer nieuwe mogelijkheden om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen, mits u zich bewust bent van de belangrijkste valkuil: namelijk dat de samenwerking tussen de partners lang genoeg en voldoende goed is ingericht om uw de benodigde ondersteuning te (blijven) bieden.

Samenwerking tussen partners en de daarmee samenhangende integratie van CRM functionaliteiten biedt veel mogelijkheden. Bepaal eerst wat u nodig heeft, voordat u ingaat op de voordelen die een dergelijk partnership biedt. Een partnership in softwareland duurt vaak net zolang als het geld oplevert.

Meer CRM Trends lezen en wilt u weten hoe u deze op uw eigen bedrijfsprocessen kunt toepassen? U vindt 8 trends in ons whitepaper:

Download het whitepaper