Mensen schudden elkaar de hand dat staat voor mogelijke overname grote CRM-leverancier Salesforce

Mogelijke overname grote CRM-leverancier Salesforce

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Blog, Nieuws

Volgens Amerikaans financieel persbureau Bloomberg heeft CRM-leverancier Salesforce.com een overnamebod gekregen. Van welke concurrent dit bod is gekomen is nog niet bekend, maar er worden verschillende namen genoemd. Zeker Oracle lijkt een goede kandidaat. Dit bedrijf loopt achter met cloudoplossingen en zou veel baat hebben bij het overnemen van Salesforce.com, markleider in CRM-as-a-service. Ook heeft Oracle met het overnemen van Siebel CRM laten zien de positie in de markt te willen vergroten. Door de overname van Salesforce.com kan het bedrijf bovendien de positie ten opzichte van grote concurrent SAP vergroten, wat ook geen voorloper is op het gebied van cloud-toepassingen. Maar ook bedrijven als SAP, Microsoft, IBM en HP worden als potentiële kopers genoemd.

Een overname van Salesforce.com kan één van de grootste zijn op de markt van bedrijfssoftwareleveranciers. Nadat persbureau Bloomberg met het bericht over de mogelijke overname kwam, steeg de koers van het aandeel Salesforce.com met 11 procent. Hierdoor is de waarde van het bedrijf nu 49 miljard dollar. Het is echter onduidelijk hoe het bedrijf denkt over een overname. De directie is volgens Bloomberg in overleg met banken en financieel specialisten, maar wat de inhoud van deze gesprekken is, is niet bekend.

Benieuwd naar nog meer trends en ontwikkelingen op het gebied van CRM? In ons whitepaper ‘CRM Trends 2015’ bespreken we 8 trends en hoe u deze op uw eigen bedrijfsprocessen kunt toepassen.

Download het whitepaper