Skip to main content

Ontdek welk CRM systeem bij uw organisatie past

Zorg dragen voor uw klanten is altijd een goede manier om zaken te doen. Het maakt niet alleen uw nieuwe acquisitiekosten lager, maar het blijft ook lang winstgevend. Of u nu in bankieren en financieren, in de detailhandel of in een andere branche zit, klantrelatiebeheer kan grote invloed hebben op uw bedrijfsresultaten. De kern van deze CRM architectuur bestaat uit goede CRM software om u te helpen klantgegevens te consolideren en verkoop-, marketing- en serviceprocessen te integreren. Er zijn veel CRM systemen en wij als CRM excellence komen verschillende systemen tegen, met allemaal een ander zwaartepunt en andere toepassing. Tijdens een selectietraject bepalen we welk CRM systeem het meest geschikt is voor een organisatie. De onderstaande top 10 is een greep uit de verscheidene systemen die we tegenkomen in onze projecten.

Gratis whitepaper om fouten te voorkomen

crm applicatie whitepaper

1. HubSpot CRM systeem

HubSpot CRM maakt deel uit van het HubSpot verkoop- en marketingpakket. De CRM app is gratis beschikbaar en ontworpen om te integreren met de betaalde Sales Pro- en Marketing Pro-tools om u te helpen leads te voeden, de conversieratio te verhogen en uw inkomende marketing te starten. Het is 100% gratis bij onbeperkte gebruikers en heeft geen vervaldatum. HubSpot biedt kern CRM-functies zoals contactbeheer en lead-to-conversiepijplijn. De tools en workflows zijn vrij eenvoudig, zelfs niet-technische gebruikers of managers die nieuw zijn met CRM zullen deze app gemakkelijk kunnen gebruiken.

HubSpot CRM

Bron: HubSpot

2. Salesforce

Salesforce CRM maakt deel uit van het Salesforce-verkoop- en marketingplatform. Deze software is gericht op kleine bedrijven, maar is tegelijkertijd zeer schaalbaar en biedt een uitgebreid pakket met hulpmiddelen voor contact- en leadbeheer. Wanneer geïntegreerd met andere Salesforce-apps, levert de CRM-tool naadloze salesforce- en marketingautomatisering, verkoopanalyses en cloudopslagmogelijkheden. Omdat het deel uitmaakt van het Salesforce-ecosysteem, genieten gebruikers van deze app native integratie met een uitgebreid verkoop- en marketingplatform. Momenteel heeft Salesforce CRM ook toegang tot het door de onderneming ondersteunde AI-leadbeheer van het bedrijf. U kunt de software 14 dagen verkennen wanneer u zich hier aanmeldt voor de gratis proefversie van Salesforce CRM.

 

Top 10 CRM systemen Salesforce

Bron: Salesforce

De keuze voor een CRM pakket is volledig afhankelijk van uw organisatie. CRM Excellence is meer dan 30 jaar gespecialiseerd in pakketselectie! Lees meer over onze aanpak.

3. Exact online

Een geïntegreerd CRM systeem met enkele echt handige apps geeft u altijd inzicht in alle klantinformatie: van beursafspraken tot e-mailgeschiedenis, van overeenkomsten en offertes tot facturen en bestellingen. Iedereen in het bedrijf kijkt naar dezelfde, actuele informatie, omdat deze centraal wordt opgeslagen en beschikbaar wordt gesteld. Met Exact voor CRM kan verkoopbeheer hun voorspellingen nog nauwkeuriger maken en krijgen financiële managers inzicht in de kosten van klantenwerving.

Top 10 CRM systemen Exact online

Bron: Exact Online

4. Dynamics CRM systeem (Microsoft)

Met Microsoft Dynamics CRM kunt u uw klantrelaties op één plek beheren. Het is een veelzijdig platform waarmee u alle klantcontactgegevens kunt opslaan om vertragingen bij het bevorderen van beweging door uw verkooptrechter te verminderen. Het is een gecentraliseerd programma waar iedereen, indien nodig, de klantrelatie kan overnemen om vooruitgang te boeken.

Dynamics CRM biedt de traditionele uitstraling van een Microsoft-product. Als u bekend bent met Office-producten of als u SharePoint op uw werk gebruikt voor uw infrastructuur, is dit een goede optie om te overwegen. De gebruikersinterface is overzichtelijk en eenvoudig waardoor het gemakkelijker wordt om te leren hoe u het CRM systeem gebruikt. Het houdt uw trainingsvereisten beperkt tot een minimum zodra u besluit dit platform te gebruiken.

De gebruikersinterface is overzichtelijk en eenvoudig waardoor het gemakkelijker wordt om te leren hoe u het CRM systeem gebruikt.

Lees ook:
Een geschikt CRM-pakket selecteren voor uw situatie

5. ZOHO

Het Zoho CRM systeem wordt veel gebruikt door freelancers en kleine bedrijven met een focus op sourcing van sociale media. Het integreert met de Facebook- of Instagram-pagina’s van potentiële klanten om potentiële klanten te vinden. Leads van sociale media worden geleid naar een verkooppijplijn, waar verkopers prospects naar conversies beginnen te duwen. Taken en updates zijn nauw verbonden met elke lead voor monitoring. Zoho heeft ook een freemium, maar alleen voor maximaal tien gebruikers. Als u meer wilt weten over dit product en wat het te bieden heeft, kunt u zich hier aanmelden voor een gratis proefversie van Zoho CRM.

Voeg een ervaren coach toe aan uw CRM project! Ontdek wat u kunt verwachten van onze CRM coaches

6. Pipedrive

Pipedrive is een van de populairste CRM apps op de markt. Het heeft een nette visuele interface die u een snel overzicht geeft van uw verkoopproces. De software richt zich op de pijplijn als de belangrijkste functie om uw verkoopcyclus transparant te laten verlopen.

Wat maakt het uniek? Het heeft een zeer visuele verkooppijplijn om deals en activiteiten te volgen vanaf het eerste contact tot het sluiten. Hoewel veel CRM-apps ook boards hebben, is de lay-out van Pipedrive kleur gecodeerd en netjes, zelfs met een foto van de verkoper of contactpersoon met betrekking tot de deal. De CRM software heeft ook solide Android- en iOS-apps, waar de visuele pijplijn gemakkelijk toegankelijk is.

7. Sage CRM systeem

Sage is het meest geschikt voor bedrijven die CRM willen inzetten voor relatiebeheer, sales en service processen op operationeel niveau. Dit maakt dit CRM systeem zeer geschikt is voor de onderhoud en administratie van centrale relatiedata. Met behulp van goede workflow-ondersteuning, maakt Sage haar brede CRM functionaliteit goed passend voor vele organisaties. De basisondersteuning voor campagne management is in orde en met aanvullende online marketing/marketing automation tools is het volledig ondersteunen van marketing processen te realiseren.

Daarnaast is het één van de weinige CRM systemen die tevens nog goed op locatie draait. Daarmee is het tevens zeer geschikt voor (semi) overheidsinstanties en andere organisaties die hun data niet in de cloud beschikbaar willen stellen.

8. SugarCRM

SugarCRM is een van de beste klantbeheersystemen op de markt en werkt samen met meer dan 50.000 bedrijven bij het bieden van nauwkeurig accountbeheer voor taken met betrekking tot verkoop. Zoals te zien is in de gegevens van het bedrijf, is de SugarCRM-app meer dan 7 miljoen keer gedownload en geprobeerd, omdat deze beschikbaar is in 9 verschillende talen. Veel klanten prijzen de aanpasbaarheid van de app, met name de mogelijkheid om unieke klantrelaties te creëren, merkbekendheid te verspreiden en hoogwaardige klantenservice te leveren. De aanpasbaarheid van SugarCRM komt doordat de app een open-sourceplatform is, waarmee gebruikers organisatiestructuren gemakkelijk kunnen beheren en sorteren, zelfs op het eerste gezicht.

SugarCRM is een van de beste klantbeheersystemen op de markt en werkt samen met meer dan 50.000 bedrijven bij het bieden van nauwkeurig accountbeheer voor taken met betrekking tot verkoop.

Top 10 CRM systemen SugarCRM

Bron: SugarCRM

Heeft u de keuze voor een CRM systeem al gemaakt? Implementatie vraagt om de juiste expertise op het gebied van CRM, u kunt dit aan ons uitbesteden. Lees meer over CRM implementatie

9. Teamleader

Teamleader is een cloudgebaseerde oplossing voor klantrelatiebeheer die geschikt is voor MKB-bedrijven en grotere groeiende bedrijven. Belangrijkste kenmerken van de oplossing zijn zelfstandige verkoopautomatisering, klantenservice en ondersteuning, helpdesk, selfservice op het web en livechat. Gebruikers kunnen hun verkoopcontacten organiseren, vitale documenten bewaren en de pijplijn analyseren via een uniforme database. Een kalenderfunctie is beschikbaar om afspraken en vervolgherinneringen in te stellen. Teamleider is ook uitgerust met projectmanagement en rapportage van prestaties van medewerkers. Het platform kan worden aangepast aan de behoeften van verschillende bedrijfstypes. Types zoals reclamebureaus, bouwbedrijven, productie, media en consulting bureaus’s.

Gebruikers kunnen hun verkoopcontacten organiseren, vitale documenten bewaren en de pijplijn analyseren via een uniforme database

Ook interessant:
Vraag een CRM-blauwdruk aan voor uw organisatie

10. Afas Software

De CRM Afas Software is er niet alleen om de relaties met klanten te onderhouden. In één centraal systeem heeft u toegang tot de klantstatus, de communicatiematrix en dossiers. Met behulp van company.info heeft deze software gemakkelijk toegang tot de meest up-to-date gegevens over uw klanten. De AFAS Pocket App maakt het mogelijk om alle belangrijke info uit deze software tot uw beschikking te hebben op uw smartphone.

In één centraal systeem heeft u toegang tot de klantstatus, de communicatiematrix en dossiers.

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag over een CRM systeem of onze diensten? Laat hem hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op! Liever bellen? U kunt ons bereiken op 050 309 69 95