Skip to main content

Influencer marketing is happening de afgelopen drie jaar in Nederland en ook op internationaal gebied zijn ze niet achtergebleven. Wat begon als een eenmalige campagne, werd een trend en tegenwoordig is influencer marketing niet meer weg te denken uit de customer journey, maar hoe gebruik je deze trend zo effectief en gericht mogelijk?

Waarom is influencer marketing interessant?

Het is van belang om influencer marketing te integreren binnen de reeds gebruikte kanalen en principes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan content marketing en marketing automation. Influencer marketing heeft als doel om een experience en emotionele connectie te realiseren met het merk en de gespecifieerde doelgroep.

Om deze experience en emotionele connectie te creëren is het van belang om relevante content te maken en tevens een goed proces dat deze content beschikbaar stelt via de geschikte kanalen voor de gespecifieerde doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden in welke stappen de doelgroep zich bevindt als het gaat om de customer journey.

Wat betekent het voor CRM?

Zoals u wellicht in het vorige artikel over Marketing automation heeft kunnen wordt de CRM software veelal vervangen door gespecificeerde software zoals marketing automation. Met deze geautomatiseerde workflows is het eenvoudig en snel te analyseren waar de doelgroep zich in het koopproces bevindt. Hiermee is het mogelijk om gericht aan de slag te gaan met influencer marketing en dit op de juiste timing in het koopproces van de klant te introduceren op verschillende sociale mediakanalen.

Wat voor voordelen biedt influencer marketing?

Het is bekent dat veel consumenten de televisie reclames niet opmerken tijdens het televisie kijken en er vaak irrelevante reclames in voorkomen. Op social media is het mogelijk om de advertentie veel specifieker te maken waardoor je eenvoudig en sneller de juiste doelgroep bereikt.

Helaas wil dit nog niet zeggen dat deze reclame per definitie relevant en informatief genoeg is voor de doelgroep. Aan de hand van influencer-advertising is het mogelijk om dit probleem te verkleinen. Zoals al eerder aangegeven marketing automation in CRM kunnen interesses worden verzameld en is het mogelijk om een geschikt rolmodel te gebruiken voor uw product of dienstreclames.

Hierdoor is er een groot keuzeaanbod in rolmodellen waardoor het eenvoudiger mogelijk is om bijvoorbeeld niche doelgroepen te bereiken.

Wilt u meer weten over influencer marketing? Download hier ons whitepaper: 9 toepasbare trends 2018

 

crm whitepaper trends